• Acasa
  • Proiecte
image dexcription

GreenPoint - 02 Sep 19

Din aceeaşi serie de iniţiative destinate colectării selective, GreenPoint Management, în parteneriat cu Ursus Breweries, Can Pack Recycling, Primaria Limanu si Asociatia Alucro au implementat in perioada 1 august – 31 octombrie 2018 un proiect de colectare selectivă pe litoralul Mării Negre, in Vama Veche si Primaria Limanu.

De data aceasta 3 aparate inovative de colectare a dozelor de aluminiu au asigurat succesul campaniei. Cu ajutorul Primariei Limanu am identificat cele mai propice locuri pentru amplasarea aparatelor, in special de-a lungul falezei principale, pentru dorinta de proximitate, dar si in incinta primariei, acesta din urma bucurandu-se de un real succes printre locuitorii si turistii din statiunea 2 Mai si comuna Limanu (peste 7.000 de doze stranse)

In urma campaniei au fost stranse peste 20.000 de doze din aluminiu in cele 3 aparate. Toate dozele colectate in aparate vor lua drumul reciclarii, obiectivul final fiind obtinerea de noi doze din materia prima obtinuta prin procesul de reciclare.

Informarea, educarea si responsabilizarea unui segment cat mai mare al populatiei cu privire  la colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu a fost dezideratul acestei campanii reusite.

In data de 07.11.2018 echipa GreenPoint a avut  sansa si onoarea sa acorde premiul special celei mai harnice si sufletiste scoli din proietul Let’s Get Green!

Este vorba de Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din Bistrița, care a primit premiul special GreenPoint pentru mobilizarea exemplara la nivel de colectare selectiva a deseurilor, cu o cantitate stransa de peste 15.000 kg de deseuri.

Cu ajutorul acestui premiu, școala are acum o noua rețea de WIFI și laptopuri pentru a facilita accesul la informații.

În cadrul concursului elevii, profesorii și părinții implicați au avut rezultate notabile, cuantificate prin faptul că profesorii coordonatori au susținut training-uri ECO pentru elevi și părinți; au colectat 15 tone de deșeuri reciclabile; au plantat zeci de copaci și plante; au realizat campanii de igienizare în zonele verzi din apropiere.

Reprezentantul Green Point Management, Vlad Moise, a subliniat rolul colectării selective a deşeurilor, apreciind că cea mai bună modalitate de a învăţa un lucru este de a-l pune în practică. „Beneficiarii cei mai mari ai acestui proiect sunt cei mici pentru că ei vor duce mai departe sistemul de educaţie ecologică, verde. Premiul nu cred că este cel mai important din acest proiect, ci educaţia, şi sunt sigur că de acum încolo colectarea selectivă va rămâne în ADN-ul lor”, a menţionat reprezentantul.

Prof. Lucica Iacob, directorul Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare”, le-a mulţumit organizatorilor pentru acest premiu, dar şi colegilor din şcoală, elevilor şi părinţilor, pentru implicare. „Aşa cum apare şi în campania „Let’s Do It, România!”, un cuvânt important este împreună. Să ştiţi că deviza şcolii noastre este „Împreună pentru viitorul copiilor noştri”. Fără implicarea celor mici şi a părinţilor, a tuturor cadrelor didactice, a fiecărui angajat al şcolii, inclusiv personalul TESA, nu am fi putut implementa acest proiect care, din fericire, s-a materializat în acest premiu. Copiii vor avea Wi-Fi în toată şcoala, instalaţiile sunt printre cele mai bune. Mulţumim încă o dată tuturor”, a precizat Lucica Iacob.

Despre autor