• Acasa
  • Proiecte
image dexcription

GreenPoint - 30 Jul 22

În perioada 13-17 iulie 2022 ne-am implicat alături de Lidl România în renovarea castelului Bánffy din Bonțida, un simbol pentru comunitatea de la Electric Castle.

Pentru fiecare recipient PET sau doză de aluminiu colectată prin intermediul aparatelor de colectare separată automată amplasate în incinta festivalului, Lidl România va dona câte 1 leu pentru reabilitarea monumentului.  Anul acesta, timp de 5 zile, participanții la festival au colectat peste 15.000 de recipiente în cele 3 aparate de colectare selectivă automată, de trei ori mai multe decât în anul anterior.

Pentru a încuraja și pe viitor participanții la festival să colecteze separat, Lidl a decis să doneze de peste 13 ori mai mult, suma finală donată ajungând la 200.000 de lei, bani care vor fi direcționați către restaurarea monumentului.Din 2019 și până acum, Lidl România a investit în total 540.000 de lei în renovarea castelului Bánffy, iar suma donată anul acesta, de 200.000 de lei, va fi folosită pentru lucrări de racordare la energie electrică și modernizarea celei existente.

Despre autor